2014. június 16., hétfő

Összeesküvés elméletekről

Vannak, akik mindenben összeesküvés látnak, és vannak akik minden összeesküvést tagadnak.

Valójában a társadalomban vannak önműködő mechanizmusok is. Emberek különböző csoportja úgy is egy irányban, egy célért együtt tudnak működni, hogy személyesen soha nem beszéltek egymással, és nem beszéltek össze, csupán érdekeik közössé válnak és kívülről úgy tűnik, azért cselekszenek egy gonosz célért egy irányban, mert összeesküdtek. Természetesen erre nem mindig van szükség és ez nem cáfolja azt, hogy emberek gonosz célért egy irányban tevékenykednek! Így működik pl. az, hogy a zsidók egymást a munkahelyeken pozitívan diszkriminálják , de a vadkapitalisták se beszéltek össze, hogy a legkevesebb bért fizessék az alkalmazottjaiknak és ne az etikusat, hanem csak közös gondolatviláguk van, vagy közösek az érdekeik. Tehát nem vettek részt egy zsidó világkongresszuson, vagy vadkapitalista gyűlésen, mégis egy irányban tevékenykednek. Persze valamiféle közös tudat, kultúra, információs hálózatok azért kialakulhatnak, ki is alakulnak, de ez nem tartozik a klasszikus összeesküvések világához.Ugyanakkor az összeesküvés titkos, a társadalmi csoportokat pedig irányítják, így általában nem tudhatjuk mindig biztosan mi az, és mi nem az!

Az úgynevezett szkeptikusok, akik között úgy látszik, hogy a baliberális zsidó származásúak felülreprezentáltak, magas lóról, általában nem egy összeesküvést próbálnak tagadni, hanem összeesküvés elméletekről beszélnek, tehát egy-egy összeesküvés elmélet tagadásán keresztül, az összes  elméletet tagadni akarják, közben bőszen hülyézik az összeesküvés hívőket, amelytől még inkább nem szerettetik meg magukat. Azt, hogy mennyire elfogultak ők is, azon is meg lehet figyelni, hogy sokszor csak azokat a tényeket és adatokat jelentetik meg oldalaikon, amelyek saját igazukat támasztják alá, tehát egyfajta szűrőt használnak ők is, és tévedéseket vagy hazugságaikat igen ritkán ismerik be. Például 10 évvel ezelőtt tagadták még a bilderberg-csoport létét is, és örülteknek nevezték azokat, akik róluk beszéltek. Manapság azt tagadják, hogy rossz célokat képviselnek, és a befolyásukat jelentéktelenebbnek állítják be, vagy például "hittek" az amcsiknak, hogy Irakot az egyébként nem létező tömegpusztító fegyverei miatt kell megtámadni! Persze ezt a legutolsó biztonsági őr sem gondolta, de ezek a magas képzettségű, tudós emberek igen... Most avval szédítenek, hogy tévedtek, egyébként meg még mindig tagadják, hogy az amcsik által szivattyúzott olaj miatt támadtak, hanem szerintük a demokráciáért. Ha, ha, ha...
Az ember érzelmi lény, és csak utána értelmi, és ez még a tudósoknál is így van, sőt! Az érzelmek pedig gyorsan felülírják az igazság keresését, ill. az igazságosságot, ettől pedig nem ment meg a diploma, és a közös származás sem, sőt!
Nézzünk csak néhány balliberális összeesküvés elméletet:
-A Jobbikot a Fidesz hozta létre
-Az oroszok vagy/és az irániak pénzelik
Rengetek Fideszes korrupciós elmélet
-Lázár betiltotta a félkarú rablókat, hogy Andy Vajnának adja később a piacot.
-Lázár nyaralgatni és nem tanácskozni jár külföldre állami pénzen.
-Sokan pedig azt is az összeesküvés elméletüknek tartják, aminek a tagadását betiltották
Nohát, a balliberálisok is gyártanak összeesküvés elméleteket? Vagy az övéké egyszerűen csak igaz, az ellenségeiké, meg hazugság? Vajon mit gondolnának, ha a Fideszes, a ballib összeesküvés elméletek szerinti oligarchiák, például Simicska Lajos, Széles Gábor, Nyerges Zsolt, Mészáros Lőrinc, stb. a világ leggazdagabb embereivé válnának? Vajon ha Orbánék mindennap Irak nemlétező tömegpusztító fegyvereiről ordítoznának, (nem mintha a fél világ nem lenne vele tele) és azt hazudnák, hogy Judapestre akarják a gazok dobni, majd elérnék, hogy az USA megtámadja Irakot, aminek következtében nem az iraki nép, hanem Simicskáék szivattyúznák ki az olajat. Vajon  ordítanának összeesküvésről vagy háttérhatalomról? Bizony igen! Most csak azért hallgatnak, tagadnak, hazudnak, mert sajátjaik teszik ezt, a Rothschild cionisták!

Természetesen sok baromság is van az összeesküvés elméletek között, de sok meg a logika szabályai szerint minden bizonnyal igaz. Valószínűleg direkt is hoznak létre összeesküvés elméleteket, ha már az igazságot nem tudják tagadni, akkor belekevernek baromságot, így nehezebb lesz látható mi az igazság, mi nem az, ill. az igazság hiteltelenebb lesz. Na tessék, egy újabb összeesküvés elmélet. Mindenesetre én így csinálnám és dezinformálást aminek ezt nevezik, már régen kitalálták, és régóta használják....

De vajon mit jelent az, hogy összeesküvés?



Semmi mást,  mint azt, hogy egy cél érdekében emberek titokban megállapodnak valamiben! Mégpedig azért titokban, mert így érhetiek el, vagy érhetik el könnyebben a céljukat!
A szkeptikusok állításával szemben, mindig is volt, és mindig is lesz összeesküvés!

Néhány híres összeesküvés:

Molotov–Ribbentrop-paktum:
(A felek a szerződéshez csatolt titkos záradékban megállapodtak Európa keleti térségeinek érdekszférákra történő felosztásáról.)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbentrop-paktum

Jaltai konferencia:
A szovjet fél elfogadta az ENSZ-hez való csatlakozást azzal a titkos záradékkal, hogy a Biztonsági Tanács állandó tagjainak vétójoga lesz, vagyis megakadályozhatja a nem kívánt határozatok meghozatalát.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jaltai_konferencia

Antikomintern paktum:
Tartalmazott egy titkos záradékot, amely szerint bármelyik aláíró hatalom keveredne háborúba a Szovjetunióval, a másik nem segítene a szovjeteknek és tárgyalásokat kezdene az együttműködésről a másik szerződővel.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Antikomintern_paktum

Hoare–Laval-paktum
A britek és a franciák titkos egyezséget kötöttek Mussolinivel, amelyben Olaszország megkapta Abesszínia kétharmadát
http://hu.wikipedia.org/wiki/Antikomintern_paktum

De mennyünk egy kicsit messzebb is:
Mátyás király - III. Frigyes német-római császárt 1477. évi békeszerződés:
A titkos záradék tartalma éltelmében, a császárnak be kellett volna iktatnia Ferdinánd nápolyi király fiát, Frigyest, Milánó birtokába, és el kellett volna jegyeznie vele leányát, Kunigundát.
http://mult-kor.hu/cikk.php?id=12161

Természetesen nem csak uralkodók, vagy az állam képviselői, hanem más csoportok is összeesküdnek, hiszen minden titkos megállapodást összeesküvésnek kell tekinthetünk:
 Ilyenek például a titkos társaságok:
Szabadkőművesek,
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szabadk%C5%91m%C5%B1vess%C3%A9g
illuminátik
http://hu.wikipedia.org/wiki/Illumin%C3%A1tus_rend
Bilderber-csoport
CFR,
Skull and Bones,
stb.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Titkos_t%C3%A1rsas%C3%A1g


Valójában a múltunk, jelenünk, valószínűleg a jövőnk is tele van összeesküvéssel!

Az összeesküvések legfontosabb és legáltalánosabb műfaja pedig az, ahogy az "üzletemberek" mozgatják a politikusokat, vagyis a korrupció!
http://munka-hely.blogspot.com/2014/05/baloldal.html
A Háttérhatalomról:
http://munka-hely.blogspot.com/2014/06/hatterhatalom.html