2014. május 10., szombat

Szólásszabadságról

"Az igazság sohasem fél a hazugságtól, mert az igazság tudja, hogy ha mindkettőt megismerheti az ember, akkor el tudja dönteni, hogy a kettő közül melyik az igazság és melyik a hazugság. Ezt a hazugság is tudja. Éppen ezért a hazugság mindig fél az igazságtól, és mindig el akarja titkolni az igazságot. A hazugság csak és kizárólag akkor életképes, ha az igazságot mellette nem ismerheti meg az ember. Ez az oka annak, hogy a hazugság mindig be akarja tiltatni az igazságot, ugyanakkor az igazság sohasem akarja betiltatni a hazugságot. Mert az igazság a hazugság mellett is igazság marad. Ha valaki be akar tiltani valamit, az mindig a hazugság védelmében történik. Ez ilyen egyszerű.
Tehát a gondolatok bármilyen üldözése, tiltása, megbélyegzése kivétel nélkül, minden esetben a sötét erők műve, annak érdekében, hogy a hazugságot ültethessék az igazság helyébe.
Aki a tiltás mellett van, az a sötét erők képviselője, akár elfogadja ezt a tényt, akár nem...... - P.A."

Tehát az igazság nem félhet a kritikától! Sőt, a kritikára óriási szükség van, mert nélküle a legnagyobb valószínűséggel a tévedés és a hazugság lép az igazság helyére!

"Demokráciában úgy szokás, hogy az emberek elmondják a dolgokról a véleményüket. És annak lesz igaza, aki egy vita során majd bebizonyítja azt."

-----------------------
The Universal Declaration of Human Rights (UDHR) is a milestone document in the history of human rights. Drafted by representatives with different legal and cultural backgrounds from all regions of the world, it set out, for the first time, fundamental human rights to be universally protected.
Article 19:
The Declaration was adopted by the UN General Assembly in Paris on 10 December 1948 during its 183rd plenary meeting:
„Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart infornmation and ideas through any media and regardless of frontiers. „




Zsidókérdésről:

Baruch Spinoza ismert szefard zsidó bölcs, 1675 körül mondotta:
" Szabad ország, ahol azt gondolom, amit akarok és az mondom, amit gondoltam".

Az Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának 19. paragrafusa (1948) szerint a szólásszabadság elidegeníthetetlen jog. „Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket”.
Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy „a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek, hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják a lakosság bármely részét”.